Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
KOMUNIE - WOLNE TERMINY:
26-27.06.
Istnieje możliwość zamówienia cateringu

Zapytaj o ofertę:
telefon tel. 607 144 511 lub 607 144 480
email email: k.bemsz@dwor-korona.pl lub a.luczywo@dwor-korona.pl
Kontakt w godzinach 09:00 - 17:00

Słodki stół na weselu

Słodki stół, czyli inaczej candy bar coraz częściej pojawia się na przyjęciach weselnych. Młode Pary decydują się na tą opcję, gdyż ma ona kilka zalet, których nie oferują tradycyjne weselne wypieki. Czy i kiedy więc warto zdecydować się na to rozwiązanie?

Słodki stół na weselu

candy bar wesele
Pierwszą ważną cechą wyróżniającą słodkie stoły jest forma podania – mają one formę „szwedzkiego stołu”. Zaletą tego rozwiązania jest to, że goście w każdej chwili mogą poczęstować się wybranym deserem, a porcje nie są wydzielane. Przysmaki znajdujące się na słodkim stole mają często postać finger food, czyli niewielkich porcji nadających się do wzięcia w rękę. Pozwala to na dużo większą różnorodność, jeśli chodzi o wybór smakołyków. Znajdą się tu babeczki, ptysie, eklerki, tartaletki, pierniki, ciastka, galaretki, pączki i wiele innych – każdy miłośnik słodkości znajdzie coś dla siebie.
 
słodki stół wesele
Nie należy zapominać też o funkcji estetycznej, jaką oferuje candy bar. Jego atrakcyjny wygląd sprawia, że staje się on ważnym elementem wystroju sali. Sprawdza się znakomicie przy weselach tematycznych – kolorystykę, dodatki i dekoracje słodkiego stołu można z łatwością dopasować do wybranego stylu, o każdej porze roku. Przy upałach królować będą desery lodowe i zimne koktajle, natomiast przy niższych temperaturach zaś pierniczki i ciastka z rozgrzewającą korzenną nutą. Dodatkową atrakcją słodkiego stołu może też być fontanna czekolady – zapewniamy, że będzie hitem nie tylko wśród najmłodszych gości.
 
słodki stół na weselu
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl