Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
SYLWESTER 2023 W DWORZE KORONA KARKONOSZY

Zarezerwuj już teraz miejsce na wyjątkową zabawę sylwestrową w sercu gór!
 
- Cena 338 zł za osobę (sam bal)
- Pobyt 2-dniowy - od 779 zł/os.
- Cena uzależniona jest od liczby noclegów; możliwość pobytu nawet na 4 doby w dniach 29.12.-03.01.
- Nocleg w butikowym hotelu
- Pyszna kuchnia Slow Food
- Impreza taneczna w Dworskiej Sali Balowej
- Zimne ognie na powitanie Nowego Roku
- Bliskość stoków narciarskich i atrakcji turystycznych
- Duży, bezpłatny parking

Jeśli są Państwo zainteresowani szczegółową ofertą, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny od poniedziałku do piątku w godz. 9:00 – 17:00:
 
email  email: k.bemsz@dwor-korona.pl
telefon tel. +48 607 144 511

Przepis na zupę ze świeżych szparagów

Tym razem coś dla wielbicieli szparagów - przepis na pyszną zupę ze świeżymi szparagami i serem.

Składniki:
  • Międzybrodzki Makaron krajanka – 250 g
  • wiązka białych szparagów
  • woda  – 0,75 l
  • sos sojowy –  1 łyżeczka
  • śmietanka słodka 18% - 100 ml
  • śmietana kwaśna 18% – 100 ml
  • masło  – 1 łyżka
  • mąka  – 1 łyżeczka
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku
Wykonanie:
Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk,  dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

Smacznego!
 
zupa ze szparagów
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl