Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
KOMUNIE - WOLNE TERMINY:
26-27.06.
Istnieje możliwość zamówienia cateringu

Zapytaj o ofertę:
telefon tel. 607 144 511 lub 607 144 480
email email: k.bemsz@dwor-korona.pl lub a.luczywo@dwor-korona.pl
Kontakt w godzinach 09:00 - 17:00

Przepis na zupę ze świeżych szparagów

Tym razem coś dla wielbicieli szparagów - przepis na pyszną zupę ze świeżymi szparagami i serem.

Składniki:
  • Międzybrodzki Makaron krajanka – 250 g
  • wiązka białych szparagów
  • woda  – 0,75 l
  • sos sojowy –  1 łyżeczka
  • śmietanka słodka 18% - 100 ml
  • śmietana kwaśna 18% – 100 ml
  • masło  – 1 łyżka
  • mąka  – 1 łyżeczka
  • sól, cukier, biały pieprz do smaku
Wykonanie:
Międzybrodzki Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk,  dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.

Smacznego!
 
zupa ze szparagów
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl