Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
KOMUNIE - WOLNE TERMINY:
26-27.06.
Istnieje możliwość zamówienia cateringu

Zapytaj o ofertę:
telefon tel. 607 144 511 lub 607 144 480
email email: k.bemsz@dwor-korona.pl lub a.luczywo@dwor-korona.pl
Kontakt w godzinach 09:00 - 17:00

Przepis na szparagi z szynką

Składniki

- 4 plastry szynki dojrzewającej, np. firmy Gzella
- 8 szparagów konserwowych
- 4 plastry sera żółtego
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- bułka tarta
- olej do smażenia
- 4 połówki brzoskwiń konserwowych
- 2 łyżki żurawiny ze słoika
- świeże zioła

Przygotowanie

W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.

Smacznego!
 
szparagi z szynką
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl