Przepis na shake kawowy
Dwór Korona Karkonoszy poleca pyszny i szybki shake kawowy na bazie mleka z kokosową nutą.
Składniki (na 4 porcje):
Odlać do garnka 150 ml mleka, dodać kawę rozpuszczalną, cukier brązowy, połamaną czekoladę, wiórki kokosowe i całość zagotować, często mieszając. Przestudzić, dodać pokrojonego banana, lód i pozostałe zimne mleko. Wszystko dokładnie zmiksować, przelać do szklanek i udekorować pokrojonymi orzechami nerkowca oraz płatkami lub wiórkami kokosowymi.
Smacznego !
Składniki (na 4 porcje):
- 500 ml mleka, np. Ekologiczne BIO od OSM Piątnica
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 3 łyżeczki brązowego cukru
- ½ tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- garść orzechów nerkowca
- 2 średnie, dojrzałe banany 2
- 5-6 kostek lodu
Odlać do garnka 150 ml mleka, dodać kawę rozpuszczalną, cukier brązowy, połamaną czekoladę, wiórki kokosowe i całość zagotować, często mieszając. Przestudzić, dodać pokrojonego banana, lód i pozostałe zimne mleko. Wszystko dokładnie zmiksować, przelać do szklanek i udekorować pokrojonymi orzechami nerkowca oraz płatkami lub wiórkami kokosowymi.
Smacznego !

Poprzednie wpisy