Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
Catering na wszystkie okazje - wyśmienite potrawy z naszej kuchni prosto na Twój stół!

KLIKNIJ I ZOBACZ NASZĄ OFERTĘ CATERINGOWĄ
 
- Preferowany odbiór własny
- Dowóz gratis w promieniu 15 km od Sosnówki przy zamówieniu od 150 zł
- Powyżej 15 km doliczamy koszty transportu 2,5 zł/1 km
- Zamówienia realizowane są po przedpłacie w wysokości 30% wartości zamówienia na nr konta: 90 1020 1068 0000 1502 0083 3863
- Preferowana płatność kartą
- Opakowania płatne dodatkowo lub we własnym zakresie

Zamówienia można składać mailowo lub telefonicznie w godzinach 9:00 – 17:00:

email email: a.luczywo@dwor-korona.pl
telefon +48 607 144 480

Przepis na sałatkę z grillowanym ananasem

Lato to idealny czas na rozpalenie grilla i przyrządzenie wyjątkowych przysmaków. Dziś przedstawiamy przepis na smaczną sałatkę z grillowanym anasem.

Składniki:
  • 500 g piersi z kurczaka
  • pół główki sałaty lodowej
  • 8 plastrów ananasa, najlepiej świeżego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 2 sztuki awokado
  • 4 sztuki pomidora
  • 1 papryczka chili
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

W misce wymieszać miód, oliwę z oliwek i 2 łyżki soku z cytryny. W powstałej marynacie zamarynować pokrojone na mniejsze kawałki piersi z kurczaka przez ok. godzinę. Na rozgrzanym ruszcie zgrillować kurczaka i plastry ananasa. Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, dodać pokrojone na kawałki awokado, pomidory i papryczkę chilli. Dodać zgrillowane ananasy i pokrojone na cząstki piersi z kurczaka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić pozostałym sokiem z cytryny. Można podawać z plackami tortilli, np. Dan Cake.

Smacznego!
 
grillowany ananas
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl