Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
Catering na wszystkie okazje - wyśmienite potrawy z naszej kuchni prosto na Twój stół!

KLIKNIJ I ZOBACZ NASZĄ OFERTĘ CATERINGOWĄ
 
- Preferowany odbiór własny
- Dowóz gratis w promieniu 15 km od Sosnówki przy zamówieniu od 150 zł
- Powyżej 15 km doliczamy koszty transportu 2,5 zł/1 km
- Zamówienia realizowane są po przedpłacie w wysokości 30% wartości zamówienia na nr konta: 90 1020 1068 0000 1502 0083 3863
- Preferowana płatność kartą
- Opakowania płatne dodatkowo lub we własnym zakresie

Zamówienia można składać mailowo lub telefonicznie w godzinach 9:00 – 17:00:

email email: a.luczywo@dwor-korona.pl
telefon +48 607 144 480

Przepis na pilaw z indykiem i kurkami

Sezon na kurki w pełni! Te pyszne grzyby świetnie sprawdzą się jako dodatek do pożywnego pilawu. Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki
  • Masło Ekstra 2 łyżki
  • ryż basmati 150g
  • filet z indyka 200g
  • cebula 1 średnia szt.
  • olej rzepakowy 3 łyżki
  • świeże kurki 150g
  • natka pietruszki 1 mały pęczek
  • sól, pieprz czarny świeżo zmielony do smaku
Wykonanie
Ryż parokrotnie umyć w zimnej wodzie. Następnie ugotować prawie do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić.
Filet z indyka pokroić w paseczki, cebulę w kostkę, podsmażyć na jasnozłoty kolor na oleju. Kurki umyć, odsączyć z wody i w całości lub przekrojone na pół dodać do indyka z cebulą. Całość poddusić na patelni przez 3-4 minuty. Dodać przyprawy do smaku, wcześniej ugotowany ryż i masło. Wszystko poddusić przez kolejne parę minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.

Smacznego!
 
przepis pilaw
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl