Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
Catering na wszystkie okazje - wyśmienite potrawy z naszej kuchni prosto na Twój stół!

KLIKNIJ I ZOBACZ NASZĄ OFERTĘ CATERINGOWĄ
 
- Preferowany odbiór własny
- Dowóz gratis w promieniu 15 km od Sosnówki przy zamówieniu od 150 zł
- Powyżej 15 km doliczamy koszty transportu 2,5 zł/1 km
- Zamówienia realizowane są po przedpłacie w wysokości 30% wartości zamówienia na nr konta: 90 1020 1068 0000 1502 0083 3863
- Preferowana płatność kartą
- Opakowania płatne dodatkowo lub we własnym zakresie

Zamówienia można składać mailowo lub telefonicznie w godzinach 9:00 – 17:00:

email email: a.luczywo@dwor-korona.pl
telefon +48 607 144 480

Przepis na konfiturę czereśniową z czekoladą

Sezon na czereśnie w pełni - warto przygotować z nich przetwory, by cieszyć się ich wyjątkowym smakiem przez cały rok. Wypróbujcie przepis na konfiturę czereśniową z czekoladą autorstwa Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki
  • 3 kg wydrylowanych czereśni
  • 1,5 kg cukru
  • 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 1 łyżka rumu
Wykonanie
Czereśnie przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na ok. godzinę. Gdy owoce puszczą sok, ugotować je z cukrem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok. 30 minut aż konfitura zgęstnieje. Czekoladę rozkruszyć na małe kawałki i dodać do gotującej się konfitury. Mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Dodać łyżkę rumu i dokładnie wymieszać. Gorącą konfiturę przełożyć do sparzonych wcześniej słoików, zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut.

Smacznego!
 
konfitura z czereśni przepis
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl