Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
KOMUNIE - WOLNE TERMINY:
26-27.06.
Istnieje możliwość zamówienia cateringu

Zapytaj o ofertę:
telefon tel. 607 144 511 lub 607 144 480
email email: k.bemsz@dwor-korona.pl lub a.luczywo@dwor-korona.pl
Kontakt w godzinach 09:00 - 17:00

Przepis na koktajl bananowo-malinowy

Przepis na warstwowy koktajl bananowo-malinowy, doskonały na lato - poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki:
  • mleko wiejskie bez laktozy np. "Piątnica" 400 ml
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 3 dojrzałe banany
  • 2x 3-4 kostki lodu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 żółtko jajka (jajko należy wcześniej sparzyć)
  • 500 g świeżych lub mrożonych malin
  • 100 ml wody mineralnej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie

1. Banany, mleko, kostki lodu, cukier waniliowy i żółtko dokładnie zmiksować. Koktajl wlewamy do połowy wąskich szklanek.
2. Następnie należy zmiksować maliny z wodą, lodem i miodem. Wlewać powoli - po łyżce na warstwę bananową tak, aby się nie połączyły.
3. Podawać z bitą śmietaną, przyrządzoną ze śmietanki 30%. Koktajl posypać tartą czekoladą.

Smacznego!
 
koktajl przepis
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl