Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
KOMUNIE - WOLNE TERMINY:
26-27.06.
Istnieje możliwość zamówienia cateringu

Zapytaj o ofertę:
telefon tel. 607 144 511 lub 607 144 480
email email: k.bemsz@dwor-korona.pl lub a.luczywo@dwor-korona.pl
Kontakt w godzinach 09:00 - 17:00

Przepis na deser z piwem AIPA DKK

Syrop:
80 g cukru
200 ml wody
1 laska wanilii
4 nasiona kardamonu
2 liście limonki
Całość gotujemy razem do uzyskania 180 ml syropu.
 
Mus czekoladowy:
320 g czekolady Callebaut 70%
200 ml piwa AIPA DKK
80 ml syropu
Podgrzewamy piwo wraz z syropem, dodajemy czekoladę, i mieszając zagotowujemy. Przenosimy całość do miski i na kąpieli lodowej ubijamy do konsystencji budyniu, a następnie rozlewamy do pucharków.
 
Piana piwna:
200 ml piwa AIPA DKK
100 ml syropu
3 listki żelatyny
Moczymy żelatynę w chłodnej wodzie. Zagrzewamy syrop z piwem, po 10 min. moczenia dodajemy żelatynę. Całość dokładnie mieszamy, po czym w misce na kąpieli lodowej ubijamy do konsystencji bezy i dopełniamy pucharki.
 
Smacznego!
AIPA DKK
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl