Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
SYLWESTER 2023 W DWORZE KORONA KARKONOSZY

Zarezerwuj już teraz miejsce na wyjątkową zabawę sylwestrową w sercu gór!
 
- Cena 338 zł za osobę (sam bal)
- Pobyt 2-dniowy - od 779 zł/os.
- Cena uzależniona jest od liczby noclegów; możliwość pobytu nawet na 4 doby w dniach 29.12.-03.01.
- Nocleg w butikowym hotelu
- Pyszna kuchnia Slow Food
- Impreza taneczna w Dworskiej Sali Balowej
- Zimne ognie na powitanie Nowego Roku
- Bliskość stoków narciarskich i atrakcji turystycznych
- Duży, bezpłatny parking

Jeśli są Państwo zainteresowani szczegółową ofertą, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny od poniedziałku do piątku w godz. 9:00 – 17:00:
 
email  email: k.bemsz@dwor-korona.pl
telefon tel. +48 607 144 511

Przepis na ciasto marchewkowe

Nasze ciasto marchewkowe z cynamonem doskonale sprawdzi się na świątecznym stole, lub też podczas zabawy sylwestrowej. Wypróbujcie je koniecznie, gdyż jest niezwykle smaczne i aromatyczne.

Składniki
  • 2 jajka
  • 200 g drobnego cukru lub cukru pudru
  • 150 ml oleju roślinnego
  • 200 g drobno startej marchewki
  • 50 g posiekanych orzechów włoskich
  • 75 drobno pokrojonego ananasa (świeży lub z puszki)
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 200 g mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
Składniki na polewę:
  • 200 g serka kremowego śmietankowego
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g masła 
Wykonanie
Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Ubić je do podwojenia objętości, dodać cukier i ubijać aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewać ciągłym i cieniutkim strumieniem olej. Dodać marchewkę, ananasa, orzechy i wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 150 stopni Celsjusza. Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Wymieszać. Przesypać do miski z marchewką i delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Ciasto wyłożyć do formy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 1 godzinę.
 
POLEWA
Ubić serek razem z miękkim masłem i cukrem pudrem. Włożyć na kilkanaście minut do lodówki. W tym czasie dobrze wystudzone ciasto przekroić na pół. Spodnią warstwę posmarować 1/3 ilości polewy. Przykryć drugą częścią ciasta i rozsmarować pozostałą polewą. Można udekorować orzechami.

Smacznego!
 
Przepis na ciasto marchewkowe
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl