Szybki kontakt - wesela email email
Reload the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
Catering imprezowy i na inne okazje - wyśmienite potrawy z naszej kuchni prosto na Twój stół!

KLIKNIJ I ZOBACZ NASZĄ OFERTĘ CATERINGOWĄ
 
- Preferowany odbiór własny
- Dowóz gratis w promieniu 10 km od Sosnówki przy zamówieniu od 200 zł
- Powyżej 10 km doliczamy koszty transportu 2,9 zł/1 km
- Zamówienia realizowane są po przedpłacie w wysokości 30% wartości zamówienia na nr konta: 90 1020 1068 0000 1502 0083 3863
- Preferowana płatność kartą
- Opakowania płatne dodatkowo lub we własnym zakresie
 
Zamówienia można składać mailowo lub telefonicznie w godzinach 9:00 – 17:00:
 
email  email: a.luczywo@dwor-korona.pl
telefon tel. +48 607 144 480
 

Przepis na białą zupę rybną

Zupa rybna biała to idealne danie na chłodniejszy okres roku. Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki
  • 200 ml kwaśnej śmietany 12%
  • 150 ml słodkiej śmietanki 30, np. Piątnica
  • 1½ litra wody
  • 100 g marchwi
  • 70 g selera
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 średni pomidor
  • 700g fileta z dorsza
  • 1 łyżka mąki
  • 50g pora (jasna część)
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku
Wykonanie
Do osolonej wody dodać liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę marchew i seler. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pokrojonego w grubą kostkę fileta z dorsza. Połączyć obie śmietany z mąką, zahartować i wlać do zupy. Por pokroić w cieniutkie półkrążki, pomidora w średnią kostkę i dodać do garnuszka. Doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym. Gotować zupę 2 minuty na wolnym ogniu, następnie wyłączyć i dodać posiekany koperek.

Smacznego!
 
przepis na zupę rybną
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl