Szybki kontakt - wesela email email
Reload the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
Catering imprezowy i na inne okazje - wyśmienite potrawy z naszej kuchni prosto na Twój stół!

KLIKNIJ I ZOBACZ NASZĄ OFERTĘ CATERINGOWĄ
 
- Preferowany odbiór własny
- Dowóz gratis w promieniu 10 km od Sosnówki przy zamówieniu od 200 zł
- Powyżej 10 km doliczamy koszty transportu 2,9 zł/1 km
- Zamówienia realizowane są po przedpłacie w wysokości 30% wartości zamówienia na nr konta: 90 1020 1068 0000 1502 0083 3863
- Preferowana płatność kartą
- Opakowania płatne dodatkowo lub we własnym zakresie
 
Zamówienia można składać mailowo lub telefonicznie w godzinach 9:00 – 17:00:
 
email  email: a.luczywo@dwor-korona.pl
telefon tel. +48 607 144 480
 

Polędwiczki glazurowane miodem i ciemnym piwem

Dwór Korona Karkonoszy poleca przepis na pyszne polędwiczki w glazurze z miodu i ciemnego piwa.

Składniki:
  • polędwiczki wieprzowe 400 g
  • oliwa z oliwek do smażenia - 3 łyżki
  • 2 szalotki
  • ocet balsamiczny - 100 ml
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki miodu
  • 200 ml ciemnego piwa
  • przyprawy: słodka papryka, czosnek, sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso oczyścić i nasmarować przyprawami. Odstawić na kilka godzin do lodówki, następnie podsmażyć je z obu stron na patelni i zdjąć. Na tej samej patelni podsmażyć posiekaną cebulkę, dodać ocet balsamiczny, miód, przecier pomidorowy i piwo. Do tak przygotowanego sosu wrzucić  z powrotem polędwiczkę i dusić wszystko pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Sos wylać na talerz i na nim ułożyć pokrojoną w grube plastry polędwicę. Najlepiej smakuje z puree z ziemniaków i sałatką z warzywami sezonowymi.

Smacznego!
 
przepis na polędwiczki
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl