Szybki kontakt - wesela email email
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
SYLWESTER 2023 W DWORZE KORONA KARKONOSZY

Zarezerwuj już teraz miejsce na wyjątkową zabawę sylwestrową w sercu gór!
 
- Cena 338 zł za osobę (sam bal)
- Pobyt 2-dniowy - od 779 zł/os.
- Cena uzależniona jest od liczby noclegów; możliwość pobytu nawet na 4 doby w dniach 29.12.-03.01.
- Nocleg w butikowym hotelu
- Pyszna kuchnia Slow Food
- Impreza taneczna w Dworskiej Sali Balowej
- Zimne ognie na powitanie Nowego Roku
- Bliskość stoków narciarskich i atrakcji turystycznych
- Duży, bezpłatny parking

Jeśli są Państwo zainteresowani szczegółową ofertą, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny od poniedziałku do piątku w godz. 9:00 – 17:00:
 
email  email: k.bemsz@dwor-korona.pl
telefon tel. +48 607 144 511

Jak zrobić konfiturę z pigwy z imbirem

Wczesna jesień to czas zbiorów pigwy. Owoce te są najczęściej wykorzystywane do przygotowania nalewek i słodkich przetworów. Nasz przepis na konfiturę z pigwy to doskonały wybór na jesień - owoce pełne są witaminy C, a imbir świetnie rozgrzewa w chłodne dni.

Składniki:
  • 1 kg pigwy
  • 0,5 kg cukru
  • cytryna
  • 1–2 cm imbiru
  • 15 g żelatyny
Wykonanie:
Obraną i wydrążoną pigwę kroimy w kostkę. Podlewamy odrobiną wody i gotujemy aż pigwa się rozpadnie. W zależności od upodobań możemy całość zblendować lub rozdrobnić widelcem. Dodajemy skórkę z cytryny oraz sok i cukier. Gdy cukier się całkowicie rozpuści dodajemy starty imbir i ewentualnie doprawiamy. Na koniec dodajemy namoczoną w zimnej wodzie żelatynę. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy.

Smacznego!
 
konfitura z pigwy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl