Szybki kontakt - wesela email email
Reload the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 
* Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
Catering imprezowy i na inne okazje - wyśmienite potrawy z naszej kuchni prosto na Twój stół!

KLIKNIJ I ZOBACZ NASZĄ OFERTĘ CATERINGOWĄ
 
- Preferowany odbiór własny
- Dowóz gratis w promieniu 15 km od Sosnówki przy zamówieniu od 150 zł
- Powyżej 15 km doliczamy koszty transportu 1,8 zł/1 km
- Zamówienia realizowane są po przedpłacie w wysokości 30% wartości zamówienia na nr konta: 90 1020 1068 0000 1502 0083 3863
- Preferowana płatność kartą
- Opakowania płatne dodatkowo lub we własnym zakresie
 
Zamówienia można składać mailowo lub telefonicznie w godzinach 9:00 – 17:00:
 
email  email: a.luczywo@dwor-korona.pl
telefon tel. +48 607 144 480
 

Dynia nadziewana makaronem

Październik to najlepsza pora na przysmaki z dyni. Dziś mamy dla Was przepis na dynię nadziewaną makaronem, kurczakiem i porem. To efektowne i aromatyczne danie idealnie sprawdzi się na jesienne chłody.

Składniki
  • 1 średnia dynia
  • 400 g makaronu papardelle
  • 300 g mięsa z uda kurczaka
  • 300 ml śmietany 30% (np. od OSM Piątnica)
  • 2 średnie pory
  • 300 miąższu z dyni
  • 3 łyżki masła
  • 6 listków świeżej szałwii
  • 10 listków świeżej bazylii
  • 100 g tartego żółtego sera
  • 4 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Z dyni odciąć pokrywkę, wydrążyć środek , wysmarować wnętrze olejem i podpiec w piekarniku w 160 stopniach przez ok. 20 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, następnie odcedzić i zahartować zimną wodą. Kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć do smaku, a następnie podsmażyć na dwóch łyżkach oleju na złoty kolor. Następnie dodać pokrojony w półkrążki por (bez mocno zielonych części) dodać masło, cząstki miąższu z wydrążonej dyni i całość poddusić 2-3 minuty na wolnym ogniu. Do całości dodać wcześniej przygotowany makaron, śmietanę, pokrojoną w paseczki szałwię, bazylię i całość wymieszać. Nafaszerować dynię, posypać serem, przykryć dyniową pokrywką i zapiec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 30-40 minut.

Smacznego!
 
przepis na dynię
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu

Polityka prywatności

Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl