Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

PROMOCJA na wesela w sezonie 2020/2021 !!!

Pomagamy zorganizować wesele nawet w 1 miesiąc
Czwartek 19.11., 26.11. i 03.12.2020 od 147 zł
Święto 06.01.2021 od 179 zł
Długi weekend 07/08.01. od 167 zł
Czwartek 21.01. i 04.02. od 149 zł
Sobota 30.01. od 188 zł
Sobota 20.02., 27.02. i 06.03. od 176 zł
Czwartek 25.02., 11.03., 18.03. i 25.03. od 145 zł
Czwartek 08.04. i 15.04. od 155 zł
Czwartek 22.04. i 13.05. od 159 zł

Komunie - od 60 zł/1 os.
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2020-07-17

Przepis na sałatkę z grillowanym ananasem

Lato to idealny czas na rozpalenie grilla i przyrządzenie wyjątkowych przysmaków. Dziś przedstawiamy przepis na smaczną sałatkę z grillowanym anasem.

Składniki:
  • 500 g piersi z kurczaka
  • pół główki sałaty lodowej
  • 8 plastrów ananasa, najlepiej świeżego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 2 sztuki awokado
  • 4 sztuki pomidora
  • 1 papryczka chili
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:

W misce wymieszać miód, oliwę z oliwek i 2 łyżki soku z cytryny. W powstałej marynacie zamarynować pokrojone na mniejsze kawałki piersi z kurczaka przez ok. godzinę. Na rozgrzanym ruszcie zgrillować kurczaka i plastry ananasa. Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, dodać pokrojone na kawałki awokado, pomidory i papryczkę chilli. Dodać zgrillowane ananasy i pokrojone na cząstki piersi z kurczaka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić pozostałym sokiem z cytryny. Można podawać z plackami tortilli, np. Dan Cake.

Smacznego!
 
grillowany ananas
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 750 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w tym w samym 2018 r. 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl