Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

WIOSENNA PROMOCJA na wesela w sezonie 2020/2021 !!!

Pomagamy zorganizować wesele nawet w 1 miesiąc
Czwartek 19.11., 26.11. i 03.12.2020 od 147 zł
Święto 06.01.2021 od 179 zł
Długi weekend 07/08.01. od 167 zł
Czwartek 21.01. i 04.02. od 149 zł
Sobota 30.01. od 188 zł
Sobota 20.02., 27.02. i 06.03. od 176 zł
Czwartek 25.02., 11.03., 18.03. i 25.03. od 145 zł
Czwartek 08.04. i 15.04. od 155 zł
Czwartek 22.04. i 13.05. od 159 zł

Komunie - od 60 zł/1 os.; wolne terminy: 07.06., 14.06.
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2019-08-02

Przepis na konfiturę czereśniową z czekoladą

Sezon na czereśnie w pełni - warto przygotować z nich przetwory, by cieszyć się ich wyjątkowym smakiem przez cały rok. Wypróbujcie przepis na konfiturę czereśniową z czekoladą autorstwa Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki
  • 3 kg wydrylowanych czereśni
  • 1,5 kg cukru
  • 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 1 łyżka rumu
Wykonanie
Czereśnie przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na ok. godzinę. Gdy owoce puszczą sok, ugotować je z cukrem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok. 30 minut aż konfitura zgęstnieje. Czekoladę rozkruszyć na małe kawałki i dodać do gotującej się konfitury. Mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Dodać łyżkę rumu i dokładnie wymieszać. Gorącą konfiturę przełożyć do sparzonych wcześniej słoików, zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut.

Smacznego!
 
konfitura z czereśni przepis
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 750 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w tym w samym 2018 r. 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
2019-11-22
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl