Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email
Catering świąteczny i na inne okazje - wyśmienite potrawy z naszej kuchni prosto na Twój stół!
Poznaj nasze propozycje na catering świąteczny, prezenty na święta z regionalnych i ekologicznych produktów.

KLIKNIJ I ZOBACZ NASZĄ OFERTĘ CATERINGOWĄ
 
- Preferowany odbiór własny
- Dowóz gratis w promieniu 20 km od Sosnówki przy zamówieniu od 150 zł
- Powyżej 20 km doliczamy koszty transportu 1,8 zł/1 km
- Zamówienia realizowane są po przedpłacie w wysokości 30% wartości zamówienia na nr konta: 90 1020 1068 0000 1502 0083 3863
- Odbiór 23.12 w godzinach 10:00 – 20:00 oraz 24.12. w godzinach 8:00 – 12:00
- Preferowana płatność kartą
- Opakowania płatne dodatkowo lub we własnym zakresie

Zamówienia można składać mailowo lub telefonicznie w godzinach 9:00 – 17:00 do 22.12.2020:

email email: a.luczywo@dwor-korona.pl
telefon +48 607 144 480

Aktualności

2019-06-14

Przepis na koktajl bananowo-malinowy

Przepis na warstwowy koktajl bananowo-malinowy, doskonały na lato - poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki:
  • mleko wiejskie bez laktozy np. "Piątnica" 400 ml
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 3 dojrzałe banany
  • 2x 3-4 kostki lodu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 żółtko jajka (jajko należy wcześniej sparzyć)
  • 500 g świeżych lub mrożonych malin
  • 100 ml wody mineralnej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie

1. Banany, mleko, kostki lodu, cukier waniliowy i żółtko dokładnie zmiksować. Koktajl wlewamy do połowy wąskich szklanek.
2. Następnie należy zmiksować maliny z wodą, lodem i miodem. Wlewać powoli - po łyżce na warstwę bananową tak, aby się nie połączyły.
3. Podawać z bitą śmietaną, przyrządzoną ze śmietanki 30%. Koktajl posypać tartą czekoladą.

Smacznego!
 
koktajl przepis
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 750 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w tym w samym 2018 r. 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl