Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

WIOSENNA PROMOCJA na wesela w sezonie 2020/2021 !!!

Pomagamy zorganizować wesele nawet w 1 miesiąc
Czwartek 19.11., 26.11. i 03.12.2020 od 147 zł
Święto 06.01.2021 od 179 zł
Długi weekend 07/08.01. od 167 zł
Czwartek 21.01. i 04.02. od 149 zł
Sobota 30.01. od 188 zł
Sobota 20.02., 27.02. i 06.03. od 176 zł
Czwartek 25.02., 11.03., 18.03. i 25.03. od 145 zł
Czwartek 08.04. i 15.04. od 155 zł
Czwartek 22.04. i 13.05. od 159 zł

Komunie - od 60 zł/1 os.; wolne terminy: 07.06., 14.06.
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-02-23

Przepis na domowe trufle piernikowe

Te domowe trufle sprawdzą się doskonale nie tylko na świątecznym stole, ale także jako przekąska na imprezę, oraz jako dodatek do kawy, gorącej czekolady czy kakao.

Składniki:
- śmietanka 42% od OSM Piątnica 150 ml
- czekolada gorzka 2 szt.
- orzechy włoskie łuskane 50 g
- przyprawa piernikowa 1 płaska łyżka
- rum 50 ml
- skórka pomarańczowa z jednej pomarańczy
- kakao, wiórki kokosowe
- szczypta soli

Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić w śmietance, podgrzewając na wolnym ogniu i często mieszając. Dodać szczyptę soli, startą na tarce na drobnym oczku skórkę pomarańczową oraz drobno posiekane orzechy włoskie. Dodać także przyprawę do pierników i rum. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki do czasu, aż masa mocno zgęstnieje. Zastygłą masę formować w kulki, a następnie obtaczać w kakao lub w wiórkach kokosowych.
Smacznego!

Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
przepis na domowe trufle
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 700 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w tym w samym 2018 r. 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
2019-11-22
2019-10-25
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl