Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

PROMOCJA na wesela w sezonie 2020/2021 !!!

Pomagamy zorganizować wesele nawet w 1 miesiąc
Czwartek 19.11., 26.11. i 03.12.2020 od 147 zł
Święto 06.01.2021 od 179 zł
Długi weekend 07/08.01. od 167 zł
Czwartek 21.01. i 04.02. od 149 zł
Sobota 30.01. od 188 zł
Sobota 20.02., 27.02. i 06.03. od 176 zł
Czwartek 25.02., 11.03., 18.03. i 25.03. od 145 zł
Czwartek 08.04. i 15.04. od 155 zł
Czwartek 22.04. i 13.05. od 159 zł

Komunie - od 60 zł/1 os.
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2020-10-31

Polędwiczki glazurowane miodem i ciemnym piwem

Dwór Korona Karkonoszy poleca przepis na pyszne polędwiczki w glazurze z miodu i ciemnego piwa.

Składniki:
  • polędwiczki wieprzowe 400 g
  • oliwa z oliwek do smażenia - 3 łyżki
  • 2 szalotki
  • ocet balsamiczny - 100 ml
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki miodu
  • 200 ml ciemnego piwa
  • przyprawy: słodka papryka, czosnek, sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso oczyścić i nasmarować przyprawami. Odstawić na kilka godzin do lodówki, następnie podsmażyć je z obu stron na patelni i zdjąć. Na tej samej patelni podsmażyć posiekaną cebulkę, dodać ocet balsamiczny, miód, przecier pomidorowy i piwo. Do tak przygotowanego sosu wrzucić  z powrotem polędwiczkę i dusić wszystko pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Sos wylać na talerz i na nim ułożyć pokrojoną w grube plastry polędwicę. Najlepiej smakuje z puree z ziemniaków i sałatką z warzywami sezonowymi.

Smacznego!
 
przepis na polędwiczki
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 750 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w tym w samym 2018 r. 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl