Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

WIOSENNA PROMOCJA na wesela w sezonie 2020/2021 !!!

Pomagamy zorganizować wesele nawet w 1 miesiąc
Czwartek 19.11., 26.11. i 03.12.2020 od 147 zł
Święto 06.01.2021 od 179 zł
Długi weekend 07/08.01. od 167 zł
Czwartek 21.01. i 04.02. od 149 zł
Sobota 30.01. od 188 zł
Sobota 20.02., 27.02. i 06.03. od 176 zł
Czwartek 25.02., 11.03., 18.03. i 25.03. od 145 zł
Czwartek 08.04. i 15.04. od 155 zł
Czwartek 22.04. i 13.05. od 159 zł

Komunie - od 60 zł/1 os.; wolne terminy: 07.06., 14.06.
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2016-03-15

Oryginalne przysmaki na wielkanocnym stole

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami! W większości domów przygotowania do świąt właśnie się zaczęły. Jednym z ważniejszych elementów celebrowania tego niezwykłego czasu jest suto zastawiony stół. Chyba nikt z nas nie wyobraża sobie świąt bez pysznych, domowych dań! 

Wieloletnią tradycją jest spożywanie podczas śniadania wielkanocnego białej kiełbasy. Można ją podawać po prostu ugotowaną, parzoną lub duszoną, ale my proponujemy dziś coś innego! Czas na wielkanocne szaleństwo, czyli autorski PRZEPIS Z WYKORZYSTANIEM MAKARONU WSTĄŻKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ W SOSIE CHRZANOWYM :)

Składniki:

• 250g makaronu typu wstążka
• 250g surowej białej kiełbasy
• 2 łyżki oleju
• 3 łyżki tartego chrzanu
• 300 ml słodkiej śmietany 18%
• sól, cukier do smaku
• 3 jajka ugotowane na twardo
• natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy go i odcedzamy.
2. Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody, przykrywamy
pokrywką i podduszamy 10 minut.
3. Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru.
Doprowadzamy do wrzenia.
4. Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki.
5. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
 
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Smacznego!
 
 
wielkanoc_biala_kielbasa
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 750 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w tym w samym 2018 r. 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
2019-11-22
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl