Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

LETNIA PROMOCJA na wesela w sezonie 2020/2021 !!!

Pomagamy zorganizować wesele nawet w 1 miesiąc
Czwartek 19.11., 26.11. i 03.12.2020 od 147 zł
Święto 06.01.2021 od 179 zł
Długi weekend 07/08.01. od 167 zł
Czwartek 21.01. i 04.02. od 149 zł
Sobota 30.01. od 188 zł
Sobota 20.02., 27.02. i 06.03. od 176 zł
Czwartek 25.02., 11.03., 18.03. i 25.03. od 145 zł
Czwartek 08.04. i 15.04. od 155 zł
Czwartek 22.04. i 13.05. od 159 zł

Komunie - od 60 zł/1 os.
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-08-24

Jak przygotowujemy nasze potrawy

Kulinaria to bardzo ważna część naszej działalności. Uwielbiamy odkrywać nowe smaki kuchni regionalnej i międzynarodowej, a potem dzielić się nimi z gośćmi odwiedzającymi nasz dwór. Jesteśmy od lat wyznawcami idei Slow Food, stawiającej na naturalne składniki i celebrowanie autentycznych smaków. To właśnie stanowi o wyjątkowości naszych potraw.
 
Własnoręcznie przygotowany makaron to jeden z najistotniejszych elementów niezbędnych, dla osiągnięcia wyjątkowego smaku potraw. Nasze makarony i kluseczki przygotowujemy według sprawdzonych przepisów z różnych regionów świata. Wykorzystujemy go do przygotowania tradycyjnych polskich dań, rosołu, czy też np. potraw kuchni śródziemnomorskiej.
 
jak robimy makaron
Niemniej ważne jest dla nas świeże, chrupiące pieczywo, którego nie może zabraknąć na stole weselnym, bufetach czy np. biesiadzie staropolskiej. Nasze chleby, bułeczki i bagietki powstają według tradycyjnych przepisów w całości na miejscu, łącznie z przygotowaniem zakwasu. W wyniku tego powstaje pieczywo, któremu ciężko się oprzeć.

Odwiedzający nas goście koniecznie powinni skosztować też naszych mięs i kiełbas, oliwek i serów z ziołami z naszego ogródka (smakują wyśmienicie z naszym piwem rzemieślniczym AIPA!), oraz słodyczy, trufli i nugatów. Wyjątkowe smaki Dworu Korona Karkonoszy czekają na Ciebie!
 
jak powstaje chleb
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 750 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w tym w samym 2018 r. 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl