Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

WIOSENNA PROMOCJA na wesela w sezonie 2020/2021 !!!

Pomagamy zorganizować wesele nawet w 1 miesiąc
Czwartek 19.11., 26.11. i 03.12.2020 od 147 zł
Święto 06.01.2021 od 179 zł
Długi weekend 07/08.01. od 167 zł
Czwartek 21.01. i 04.02. od 149 zł
Sobota 30.01. od 188 zł
Sobota 20.02., 27.02. i 06.03. od 176 zł
Czwartek 25.02., 11.03., 18.03. i 25.03. od 145 zł
Czwartek 08.04. i 15.04. od 155 zł
Czwartek 22.04. i 13.05. od 159 zł

Komunie - od 60 zł/1 os.; wolne terminy: 07.06., 14.06.
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2016-06-28

Dwór Korona Karkonoszy tworzy przepisy: PACCHERI Z KALMARAMI

Tym razem proponujemy coś dla amatorów kuchni śródziemnomorskiej, czyli według wielu znawców najlepszej kuchni na świecie. PRZEPIS NA PACCHERI Z KALMARAMI to zdrowe i smaczne danie, które idealnie nadaje się na letnie, gorące dni, a przygotowanie go nie zajmnie więcej niż 20 min. Przepis został opracowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

SKŁADNIKI:
  • Makaron Paccheri – 250 g
  • Mrożone tuby kalmarów – 500 g
  • Świeże pomidory – 450 g
  • Czerwone wino – 100 ml
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Czarne oliwki – 100 g
  • Sok z cytryny – 2 łyżki
  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • Natka pietruszki
  • Świeża bazylia
  • Pieprz i sól do smaku
  • Cukier do smaku

WYKONANIE:
  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
  2. Rozmrożone kalmary kroimy w centymetrowe krążki.
  3. Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę i dodajemy kalmary.
  4. Pomidory kroimy w kostkę, czosnek w plasterki, a następnie dorzucamy do kalmarów.
  5. Kalmary podlewamy winem i dodajemy sok z cytryny, oliwki.
  6. Całość doprawiamy sola, pieprze i szczyptą cukru.
  7. Dusimy krótką chwile, a następnie dodajemy makaron.
  8. Na koniec dodajemy posiekaną bazylię i natkę pietruszki. Gotowe!
makaron_owoce_morza
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 750 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w tym w samym 2018 r. 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
2019-11-22
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl