Szybki kontakt email email

KARNAWAŁOWA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota 18.05. od 163 zł
Sobota 10.08., 07.09. i 05.10. od 186 zł
Sobota 16.11., 23.11. i 07.12. od 139 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 159 zł
Czwartek 23.05. od 138 zł
Czwartek 30.05. od 142 zł
Czwartek 27.06. i 11.07. od 145 zł
Czwartek 22.08. i 12.09. od 155 zł
Poniedziałek 13.05. i 17.06. od 129 zł
Poniedziałek 08.07. i 29.07. od 137 zł
Soboty 2020: 11.01. i 25.01. od 143 zł
Soboty 2020: 07.03. i 21.03. od 136 zł

 
Piątki, soboty, niedziele w marcu-kwietniu:
Imprezy urodzinowe, karnawałowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 607 144 480
(kontakt w godz. 10-18)

Blog weselny

Porady | Stylizacje | Trendy ślubne
2019-03-15

Słodki stół na weselu

Od kilku lat na przyjęciach weselnych królują rozwiązania dalekie od tradycyjnych. Na młodą parę, ich rodziny i wszystkich gości czekają nowocześnie urządzone i wyposażone sale oraz stoły, których rola nie kończy się tylko na dobrym jedzeniu, ale i podziałach tematycznych oraz wartościach dekoracyjnych. Jednym z bardziej popularnych motywów jest słodki stół. To kusząca alternatywa dla pater z ciastami.
 
candy bar
Co odróżnia słodkie stoły od tradycyjnych deserów podawanych podczas przyjęć? W zasadzie wszystko, począwszy od rodzaju podania. Słodki stół jest tzw. szwedzkim stołem, co oznacza, że goście podchodzą i częstują się wtedy, kiedy mają na to ochotę. Słodkości nie są podawane, ani wydzielane porcjami. Kolejną różnicą jest to, że candy bar to nie tylko stół z jedzeniem, to także ozdoba sali weselnej. Poza ręcznie wykonywanymi ciastkami, muffinami,  babeczkami, tartami, owocami, lizakami z ciasta (cake pops), napojami (w modnych ostatnio szklanych butelkach lub kubkach), shake’ami, wykonywanymi przez cukierników i innymi słodkościami, candy bar stanowi kompozycję estetyczną zgodną z formą uroczystości. Ma on za zadanie zachwycić gości i podbić ich podniebienia.
 
słodki stół
Słodkie stoły są ozdabiane kwiatami, dopasowywane kolorystyką do reszty dekoracji, mają elementy wystroju niecodzienne, jak np. drewniane skrzynki, balony, lampiony, słoiki, a nawet nietypowe kształty samych stołów. Mogą się na nich znaleźć słodycze dla najmłodszych, np. żelki, małe czekoladki czy cukierki. Jedną z największych zalet tego rodzaju menu jest możliwość dostosowania go do swoich wymagań i oczekiwań. Klienci mogą moderować zamówieniami w bardzo szerokim zakresie, włącznie z ilością poszczególnych wyrobów np. więcej babeczek, mniejszy tort lub odwrotnie. Niezależnie od tego czy urządza się przyjęcie w ciepłych czy zimnych porach roku, słodki stół może stanowić uzupełnienie klimatu lub wręcz nadawać mu charakter. Decydując się na ślub i wesele jesienią lub zimą sięga się po oferty, które gwarantują ciekawe rozwiązania, jak np. te proponowane przez Dwór Korona Karkonoszy. Zimowy czy jesienny słodki stół, z rozgrzewającymi nutami korzennymi doskonale uzupełnia inne atrakcje i posiłki, w szczególności, kiedy młoda para organizuje wesele wraz z noclegiem i poprawinami: „Dużą popularnością cieszą się poprawiny przy ognisku, z grzanym winem lub piwem. Atrakcją zimową dla dzieci mogą być bitwy na śnieżki czy wspólne lepienie bałwana. Dobrą zabawę weselników zagwarantują także przejażdżki bryczką czy kulig” – dodaje Joanna Hoc-Kopiej, ekspertka weselna z Dworu Korona Karkonoszy.
 
słodki stół na wesele
Konwencja słodkiego stołu zakłada, że przekąski na nim stawiane będą w rozmiarze nadającym się do wzięcia w rękę, tzw. finger food. Z tego powodu w ofercie spotykamy wiele rodzajów mini wypieków: eklerek, tartaletek, pierniczków, pączków czy ptysiów. Najczęściej więc na słodkim stole nie stawia się tortu ani ciast, jednak wybór w tym zakresie należy wyłącznie do klientów, szczególnie że ostatnio modne, rustykalne torty, czyli nieobłożone żadną masą (śmietanową, cukrową, maślaną etc.) idealnie wkomponowują się w formę słodkiego stołu. Przy okazji, uwadze polecają się także bufety wytrawne, które tak jak Candy Bar urozmaicą menu i będą stanowiły ozdobę uroczystości weselnej.
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl