Szybki kontakt email email

Noworoczna PROMOCJA na wesela ZIMĄ 2018/2019 roku!!!

Sobota 17/18.11, 8/9.12 od 138 zł!
Sobota 05.01.19, 12.01.19 i 19.01.19 od 138 zł!

Eleganckie przyjęcia z okazji chrzcin od 39 zł
lub Komunii Świętej: 01.05; 20.05 i 03.06  – zarezerwuj termin już dziś!

email
email: biuro@dwor-korona.pl
telefon
tel.: +48 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2016-11-17

"Parzybroda" - oryginalne danie na świątecznym stole

Nazwa "Parzybroda" wzięła się stąd, iż ugotowana ciągnąca się kapusta parzy brodę jedzącego! Warto poznać ten niezwykły smak stworzony z połączenia kapusty pekińskiej, śmietany i Kiełbasy Jałowcowej, okraszonej pomidorami i świeżym koperkiem. Składniki są typowo świąteczne, więc zachęcamy do stworzenia oryginalnej potrawy na bożonarodzeniowy stół. Razem z rodziną i przyjaciółmi odkryjcie dawne smaki Kujaw!

Składniki:

- kiełbasa Jałowcowa koszyczkową „Gzella” 200g

- olej 2 łyżki

- cebula 2szt.

- marchewka 1 średnia szt.

- kapusta pekińska 1 średnia szt.

- pomidor 1 średnia szt.

- śmietana kwaśna 18% 150ml.

- koperek 1 mały pęczek

- sól, pieprz, cukier do smaku

- masło 1 łyżka

Wykonanie: 

Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i podusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.

Smacznego!
parzybroda przepis
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl