Szybki kontakt email email

NOWOROCZNA PROMOCJA na wesela w 2019 roku!!!

Sobota 30.03. i 06.04. od 125 zł
Czwartek 23.05. od 138 zł
Czwartek 30.05. od 142 zł
Czwartek 27.06. od 148 zł
Sobota/święto 15.06. i 20.06. od 175 zł
Poniedziałek 13.05. i 09.09. od 122 zł
Poniedziałek 17.06. i 08.07. od 129 zł
 
Piątki, soboty, niedziele w styczniu:
Imprezy urodzinowe, karnawałowe – od 80 zł/1 os.
Chrzciny – od 50 zł/1 os.

email
email: biuro@dwor-korona.pl
telefon
tel.: 607 144 480
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-12-20

Wigilijny karp z ziołami

Mało kto potrafi wyobrazić sobie Wigilię bez aromatycznego karpia. Wypróbujcie nasz prosty przepis na karpia z ziołami, polecany przez szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Nim przystąpimy do gotowania, warto obłożyć rybę na noc plastrami cebuli i ząbkami czosnku - pozbędziemy się dzięki temu zapachu mułu.

Składniki:

- wypatroszony karp, ok. 1,3 kg
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
- ulubione świeże zioła (rozmaryn, tymianek, majeranek, natka pietruszki itp.)
- masło klarowane

Wykonanie:

Karpia doprawić solą i pieprzem. Do brzucha włożyć kilka gałązek ulubionych ziół i odstawić do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowanego karpia smażyć bardzo powoli na klarowanym maśle z obu stron. Wyciągnąć zioła dopiero gdy karp będzie gotowy.

Smacznego!
karp na wigilię
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl