Szybki kontakt email email

KARNAWAŁOWA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota 18.05. od 163 zł
Sobota 10.08., 07.09. i 05.10. od 186 zł
Sobota 16.11., 23.11. i 07.12. od 139 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 159 zł
Czwartek 23.05. od 138 zł
Czwartek 30.05. od 142 zł
Czwartek 27.06. i 11.07. od 145 zł
Czwartek 22.08. i 12.09. od 155 zł
Poniedziałek 13.05. i 17.06. od 129 zł
Poniedziałek 08.07. i 29.07. od 137 zł
Soboty 2020: 11.01. i 25.01. od 143 zł
Soboty 2020: 07.03. i 21.03. od 136 zł

 
Piątki, soboty, niedziele w marcu-kwietniu:
Imprezy urodzinowe, karnawałowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 607 144 480
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-12-20

Wigilijny karp z ziołami

Mało kto potrafi wyobrazić sobie Wigilię bez aromatycznego karpia. Wypróbujcie nasz prosty przepis na karpia z ziołami, polecany przez szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Nim przystąpimy do gotowania, warto obłożyć rybę na noc plastrami cebuli i ząbkami czosnku - pozbędziemy się dzięki temu zapachu mułu.

Składniki:

- wypatroszony karp, ok. 1,3 kg
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
- ulubione świeże zioła (rozmaryn, tymianek, majeranek, natka pietruszki itp.)
- masło klarowane

Wykonanie:

Karpia doprawić solą i pieprzem. Do brzucha włożyć kilka gałązek ulubionych ziół i odstawić do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowanego karpia smażyć bardzo powoli na klarowanym maśle z obu stron. Wyciągnąć zioła dopiero gdy karp będzie gotowy.

Smacznego!
karp na wigilię
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl