Szybki kontakt email email

LETNIA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota/święto 11.11. i 21.12. od 127 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 153 zł

Sobota 28.12. od 164 zł
Czwartek 3.10. od 146 zł
Poniedziałek 16.09.; 07.10.; 21.10. od 132 zł
Piątek 29.11. od 125 zł


2020 rok:
Sobota 11.01. i 25.01. od 139 zł
Sobota 08.02. i 15.02. od 148 zł
Sobota 07.03. i 21.03. od 132 zł
Sobota 18.04. i 25.04. od 169 zł
Sobota 16.05. od 187 zł

Czwartki w sezonie letnim od 149 zł
Czwartki w sezonie zimowym od 123 zł

W piątki, niedziele 2019:
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-09-28

Słodki stół na weselu

Słodki stół, czyli inaczej candy bar coraz częściej pojawia się na przyjęciach weselnych. Młode Pary decydują się na tą opcję, gdyż ma ona kilka zalet, których nie oferują tradycyjne weselne wypieki. Czy i kiedy więc warto zdecydować się na to rozwiązanie?
 
candy bar wesele
Pierwszą ważną cechą wyróżniającą słodkie stoły jest forma podania – mają one formę „szwedzkiego stołu”. Zaletą tego rozwiązania jest to, że goście w każdej chwili mogą poczęstować się wybranym deserem, a porcje nie są wydzielane. Przysmaki znajdujące się na słodkim stole mają często postać finger food, czyli niewielkich porcji nadających się do wzięcia w rękę. Pozwala to na dużo większą różnorodność, jeśli chodzi o wybór smakołyków. Znajdą się tu babeczki, ptysie, eklerki, tartaletki, pierniki, ciastka, galaretki, pączki i wiele innych – każdy miłośnik słodkości znajdzie coś dla siebie.
 
słodki stół wesele
Nie należy zapominać też o funkcji estetycznej, jaką oferuje candy bar. Jego atrakcyjny wygląd sprawia, że staje się on ważnym elementem wystroju sali. Sprawdza się znakomicie przy weselach tematycznych – kolorystykę, dodatki i dekoracje słodkiego stołu można z łatwością dopasować do wybranego stylu, o każdej porze roku. Przy upałach królować będą desery lodowe i zimne koktajle, natomiast przy niższych temperaturach zaś pierniczki i ciastka z rozgrzewającą korzenną nutą. Dodatkową atrakcją słodkiego stołu może też być fontanna czekolady – zapewniamy, że będzie hitem nie tylko wśród najmłodszych gości.
 
słodki stół na weselu
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 600 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w 2018 r. - 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
2019-04-19
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl