Szybki kontakt email email

KARNAWAŁOWA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota 18.05. od 163 zł
Sobota 10.08., 07.09. i 05.10. od 186 zł
Sobota 16.11., 23.11. i 07.12. od 139 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 159 zł
Czwartek 23.05. od 138 zł
Czwartek 30.05. od 142 zł
Czwartek 27.06. i 11.07. od 145 zł
Czwartek 22.08. i 12.09. od 155 zł
Poniedziałek 13.05. i 17.06. od 129 zł
Poniedziałek 08.07. i 29.07. od 137 zł
Soboty 2020: 11.01. i 25.01. od 143 zł
Soboty 2020: 07.03. i 21.03. od 136 zł

 
Piątki, soboty, niedziele w marcu-kwietniu:
Imprezy urodzinowe, karnawałowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 607 144 480
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-09-28

Słodki stół na weselu

Słodki stół, czyli inaczej candy bar coraz częściej pojawia się na przyjęciach weselnych. Młode Pary decydują się na tą opcję, gdyż ma ona kilka zalet, których nie oferują tradycyjne weselne wypieki. Czy i kiedy więc warto zdecydować się na to rozwiązanie?
 
candy bar wesele
Pierwszą ważną cechą wyróżniającą słodkie stoły jest forma podania – mają one formę „szwedzkiego stołu”. Zaletą tego rozwiązania jest to, że goście w każdej chwili mogą poczęstować się wybranym deserem, a porcje nie są wydzielane. Przysmaki znajdujące się na słodkim stole mają często postać finger food, czyli niewielkich porcji nadających się do wzięcia w rękę. Pozwala to na dużo większą różnorodność, jeśli chodzi o wybór smakołyków. Znajdą się tu babeczki, ptysie, eklerki, tartaletki, pierniki, ciastka, galaretki, pączki i wiele innych – każdy miłośnik słodkości znajdzie coś dla siebie.
 
słodki stół wesele
Nie należy zapominać też o funkcji estetycznej, jaką oferuje candy bar. Jego atrakcyjny wygląd sprawia, że staje się on ważnym elementem wystroju sali. Sprawdza się znakomicie przy weselach tematycznych – kolorystykę, dodatki i dekoracje słodkiego stołu można z łatwością dopasować do wybranego stylu, o każdej porze roku. Przy upałach królować będą desery lodowe i zimne koktajle, natomiast przy niższych temperaturach zaś pierniczki i ciastka z rozgrzewającą korzenną nutą. Dodatkową atrakcją słodkiego stołu może też być fontanna czekolady – zapewniamy, że będzie hitem nie tylko wśród najmłodszych gości.
 
słodki stół na weselu
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl