Szybki kontakt email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

LETNIA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota/święto 11.11. i 21.12. od 127 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 153 zł

Sobota 28.12. od 164 zł
Czwartek 3.10. od 146 zł
Poniedziałek 07.10.; 21.10. od 132 zł
Piątek 29.11. od 125 zł


2020 rok:
Sobota 11.01. i 25.01. od 139 zł
Sobota 08.02. i 15.02. od 148 zł
Sobota 07.03. i 21.03. od 132 zł
Sobota 18.04. i 25.04. od 169 zł
Sobota 16.05. od 187 zł

Czwartki w sezonie letnim od 149 zł
Czwartki w sezonie zimowym od 123 zł

W piątki, niedziele 2019:
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-10-05

Przepis na zupę dyniową

Przepis na rozgrzewającą zupę dyniową z makaronem - poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonszy.

Składniki:
- Makaron typu nitki - 1 paczka
- dynia - ok. 1 ½ kg
- cebula - 2 średnie szt.
- kapary z zalewy - 1 łyżka
- płatki chili - ¼ łyżeczki
- olej - 3 łyżki
- słodka śmietanka – 100 ml
- woda
- sól do smaku
 
Wykonanie:
Makaron musimy ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą, tak, żeby przykryła ona dynię, dodajemy płatki chili, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym żeby dynia się nie rozgotowała. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem nitki.
 
Smacznego!
 
zupa dyniowa przepis
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 650 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w 2018 r. - 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl