Szybki kontakt email email

KARNAWAŁOWA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota 18.05. od 163 zł
Sobota 10.08., 07.09. i 05.10. od 186 zł
Sobota 16.11., 23.11. i 07.12. od 139 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 159 zł
Czwartek 23.05. od 138 zł
Czwartek 30.05. od 142 zł
Czwartek 27.06. i 11.07. od 145 zł
Czwartek 22.08. i 12.09. od 155 zł
Poniedziałek 13.05. i 17.06. od 129 zł
Poniedziałek 08.07. i 29.07. od 137 zł
Soboty 2020: 11.01. i 25.01. od 143 zł
Soboty 2020: 07.03. i 21.03. od 136 zł

 
Piątki, soboty, niedziele w marcu-kwietniu:
Imprezy urodzinowe, karnawałowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 607 144 480
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-10-05

Przepis na zupę dyniową

Przepis na rozgrzewającą zupę dyniową z makaronem - poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonszy.

Składniki:
- Makaron typu nitki - 1 paczka
- dynia - ok. 1 ½ kg
- cebula - 2 średnie szt.
- kapary z zalewy - 1 łyżka
- płatki chili - ¼ łyżeczki
- olej - 3 łyżki
- słodka śmietanka – 100 ml
- woda
- sól do smaku
 
Wykonanie:
Makaron musimy ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą, tak, żeby przykryła ona dynię, dodajemy płatki chili, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym żeby dynia się nie rozgotowała. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem nitki.
 
Smacznego!
 
zupa dyniowa przepis
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl