Szybki kontakt email email

NOWOROCZNA PROMOCJA na wesela w 2019 roku!!!

Sobota 30.03. i 06.04. od 125 zł
Czwartek 23.05. od 138 zł
Czwartek 30.05. od 142 zł
Czwartek 27.06. od 148 zł
Sobota/święto 15.06. i 20.06. od 175 zł
Poniedziałek 13.05. i 09.09. od 122 zł
Poniedziałek 17.06. i 08.07. od 129 zł
 
Piątki, soboty, niedziele w styczniu:
Imprezy urodzinowe, karnawałowe – od 80 zł/1 os.
Chrzciny – od 50 zł/1 os.

email
email: biuro@dwor-korona.pl
telefon
tel.: 607 144 480
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-10-05

Przepis na zupę dyniową

Przepis na rozgrzewającą zupę dyniową z makaronem - poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonszy.

Składniki:
- Makaron typu nitki - 1 paczka
- dynia - ok. 1 ½ kg
- cebula - 2 średnie szt.
- kapary z zalewy - 1 łyżka
- płatki chili - ¼ łyżeczki
- olej - 3 łyżki
- słodka śmietanka – 100 ml
- woda
- sól do smaku
 
Wykonanie:
Makaron musimy ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą, tak, żeby przykryła ona dynię, dodajemy płatki chili, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym żeby dynia się nie rozgotowała. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem nitki.
 
Smacznego!
 
zupa dyniowa przepis
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl