Szybki kontakt email email

NOWOROCZNA PROMOCJA na wesela w 2019 roku!!!

Sobota 30.03. i 06.04. od 125 zł
Czwartek 23.05. od 138 zł
Czwartek 30.05. od 142 zł
Czwartek 27.06. od 148 zł
Sobota/święto 15.06. i 20.06. od 175 zł
Poniedziałek 13.05. i 09.09. od 122 zł
Poniedziałek 17.06. i 08.07. od 129 zł
 
Piątki, soboty, niedziele w styczniu:
Imprezy urodzinowe, karnawałowe – od 80 zł/1 os.
Chrzciny – od 50 zł/1 os.

email
email: biuro@dwor-korona.pl
telefon
tel.: 607 144 480
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-04-27

Przepis na szparagi zawijane

Sezon na szparagi trwa krótko - warto go wykorzystać, bo warzywo to jest nie tylko smaczne i pełne witamin, ale też niskokaloryczne! Dziś mamy dla Was przepis na pyszne szparagi zawijane z szynką.

Składniki:
- 4 plastry Szynki Dojrzewającej, np. firmy Gzella
- 8 szparagów konserwowych
- 4 plastry sera żółtego
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- bułka tarta
- olej do smażenia
- 4 połówki brzoskwiń konserwowych
- 2 łyżki żurawiny ze słoika
- świeże zioła

Przygotowanie:
W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.
Smacznego!

Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
przepis na szparagi
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl