Szybki kontakt email email

NOWOROCZNA PROMOCJA na wesela w 2019 roku!!!

Sobota 30.03. i 06.04. od 125 zł
Czwartek 23.05. od 138 zł
Czwartek 30.05. od 142 zł
Czwartek 27.06. od 148 zł
Sobota/święto 15.06. i 20.06. od 175 zł
Poniedziałek 13.05. i 09.09. od 122 zł
Poniedziałek 17.06. i 08.07. od 129 zł
 
Piątki, soboty, niedziele w styczniu:
Imprezy urodzinowe, karnawałowe – od 80 zł/1 os.
Chrzciny – od 50 zł/1 os.

email
email: biuro@dwor-korona.pl
telefon
tel.: 607 144 480
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-01-25

Przepis na racuchy z jabłkami

Przepis na racuchy z jabłkami na jogurcie

Składniki:
  • szklanka mleka
  • 2 żółtka
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 jogurty naturalne typu islandzkiego Skyr (np. od ODM Piątnica)
  • szklanka mąki
  • 2 małe jabłka
  • olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:
Jogurty przełożyć do miski, wlać mleko, dodać żółtka jaj, proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy oraz mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać ręcznie, najlepiej rózgą. Następnie dodać obrane i pokrojone w niewielkie kawałki jabłka i wszystko razem ponownie wymieszać. Smażyć na patelni niewielkie racuchy (z 1 i ½ łyżki) na średnio rozgrzanym oleju rzepakowym, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron placuszków. Podawać posypane cukrem pudrem, brązowym cukrem lub z łyżką jogurtu.

Autorem przepisu jest Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
przepis na racuchy
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl