Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

JESIENNA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota/święto 11.11. i 21.12. od 127 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 149 zł

Sobota 28.12. od 159 zł

2020 rok:
Sobota 11.01. i 25.01. od 135 zł
Sobota 08.02. od 145 zł
Sobota 07.03. i 21.03. od 132 zł
Sobota 18.04. i 25.04. od 169 zł
Sobota 11.07. od 195 zł

Czwartki w sezonie letnim 23.04. i 07.05. od 139 zł
Czwartki w sezonie zimowym od 123 zł

Komunie - od 60 zł/1 os.
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2019-08-02

Przepis na konfiturę czereśniową z czekoladą

Sezon na czereśnie w pełni - warto przygotować z nich przetwory, by cieszyć się ich wyjątkowym smakiem przez cały rok. Wypróbujcie przepis na konfiturę czereśniową z czekoladą autorstwa Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki
  • 3 kg wydrylowanych czereśni
  • 1,5 kg cukru
  • 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 1 łyżka rumu
Wykonanie
Czereśnie przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na ok. godzinę. Gdy owoce puszczą sok, ugotować je z cukrem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok. 30 minut aż konfitura zgęstnieje. Czekoladę rozkruszyć na małe kawałki i dodać do gotującej się konfitury. Mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Dodać łyżkę rumu i dokładnie wymieszać. Gorącą konfiturę przełożyć do sparzonych wcześniej słoików, zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut.

Smacznego!
 
konfitura z czereśni przepis
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 650 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w 2018 r. - 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl