Szybki kontakt email email

PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota 10.08. od 169 zł
Sobota/święto 11.11. i 21.12. od 129 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 155 zł
Sobota 28.12. od 167 zł
Czwartek 3.10. i 10.10. od 148 zł
Poniedziałek 29.07., 16.09. i 07.10. od 132 zł
Piątek 29.11. od 129 zł
2020 rok:
Sobota 11.01. i 25.01. od 143 zł
Sobota 07.03. i 21.03. od 136 zł

Sobota 18.04. i 25.04. od 172 zł
Sobota 16.05. od 189 zł

W piątki, niedziele 2019:
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2016-03-15

Oryginalne przysmaki na wielkanocnym stole

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami! W większości domów przygotowania do świąt właśnie się zaczęły. Jednym z ważniejszych elementów celebrowania tego niezwykłego czasu jest suto zastawiony stół. Chyba nikt z nas nie wyobraża sobie świąt bez pysznych, domowych dań! 

Wieloletnią tradycją jest spożywanie podczas śniadania wielkanocnego białej kiełbasy. Można ją podawać po prostu ugotowaną, parzoną lub duszoną, ale my proponujemy dziś coś innego! Czas na wielkanocne szaleństwo, czyli autorski PRZEPIS Z WYKORZYSTANIEM MAKARONU WSTĄŻKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ W SOSIE CHRZANOWYM :)

Składniki:

• 250g makaronu typu wstążka
• 250g surowej białej kiełbasy
• 2 łyżki oleju
• 3 łyżki tartego chrzanu
• 300 ml słodkiej śmietany 18%
• sól, cukier do smaku
• 3 jajka ugotowane na twardo
• natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy go i odcedzamy.
2. Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody, przykrywamy
pokrywką i podduszamy 10 minut.
3. Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru.
Doprowadzamy do wrzenia.
4. Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki.
5. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
 
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Smacznego!
 
 
wielkanoc_biala_kielbasa
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 600 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w 2018 r. - 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
2019-04-19
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl