Szybki kontakt email email

LETNIA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota/święto 11.11. i 21.12. od 127 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 153 zł

Sobota 28.12. od 164 zł
Czwartek 3.10. od 146 zł
Poniedziałek 16.09.; 07.10.; 21.10. od 132 zł
Piątek 29.11. od 125 zł


2020 rok:
Sobota 11.01. i 25.01. od 139 zł
Sobota 08.02. i 15.02. od 148 zł
Sobota 07.03. i 21.03. od 132 zł
Sobota 18.04. i 25.04. od 169 zł
Sobota 16.05. od 187 zł

Czwartki w sezonie letnim od 149 zł
Czwartki w sezonie zimowym od 123 zł

W piątki, niedziele 2019:
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-08-24

Jak przygotowujemy nasze potrawy

Kulinaria to bardzo ważna część naszej działalności. Uwielbiamy odkrywać nowe smaki kuchni regionalnej i międzynarodowej, a potem dzielić się nimi z gośćmi odwiedzającymi nasz dwór. Jesteśmy od lat wyznawcami idei Slow Food, stawiającej na naturalne składniki i celebrowanie autentycznych smaków. To właśnie stanowi o wyjątkowości naszych potraw.
 
Własnoręcznie przygotowany makaron to jeden z najistotniejszych elementów niezbędnych, dla osiągnięcia wyjątkowego smaku potraw. Nasze makarony i kluseczki przygotowujemy według sprawdzonych przepisów z różnych regionów świata. Wykorzystujemy go do przygotowania tradycyjnych polskich dań, rosołu, czy też np. potraw kuchni śródziemnomorskiej.
 
jak robimy makaron
Niemniej ważne jest dla nas świeże, chrupiące pieczywo, którego nie może zabraknąć na stole weselnym, bufetach czy np. biesiadzie staropolskiej. Nasze chleby, bułeczki i bagietki powstają według tradycyjnych przepisów w całości na miejscu, łącznie z przygotowaniem zakwasu. W wyniku tego powstaje pieczywo, któremu ciężko się oprzeć.

Odwiedzający nas goście koniecznie powinni skosztować też naszych mięs i kiełbas, oliwek i serów z ziołami z naszego ogródka (smakują wyśmienicie z naszym piwem rzemieślniczym AIPA!), oraz słodyczy, trufli i nugatów. Wyjątkowe smaki Dworu Korona Karkonoszy czekają na Ciebie!
 
jak powstaje chleb
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 600 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w 2018 r. - 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
2019-04-19
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl