Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

JESIENNA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota/święto 21.12. od 127 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 149 zł

Sobota 28.12. od 159 zł

2020 rok:
Sobota 11.01. i 25.01. od 135 zł
Sobota 08.02. od 145 zł
Sobota 07.03. i 21.03. od 132 zł
Sobota 18.04. i 25.04. od 169 zł
Sobota 11.07. od 195 zł

Czwartki w sezonie letnim 23.04. i 07.05. od 139 zł
Czwartki w sezonie zimowym od 123 zł

Komunie - od 60 zł/1 os.; wolne terminy: 09.05, 17.05, 24.05, 07.06, 14.06
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-08-24

Jak przygotowujemy nasze potrawy

Kulinaria to bardzo ważna część naszej działalności. Uwielbiamy odkrywać nowe smaki kuchni regionalnej i międzynarodowej, a potem dzielić się nimi z gośćmi odwiedzającymi nasz dwór. Jesteśmy od lat wyznawcami idei Slow Food, stawiającej na naturalne składniki i celebrowanie autentycznych smaków. To właśnie stanowi o wyjątkowości naszych potraw.
 
Własnoręcznie przygotowany makaron to jeden z najistotniejszych elementów niezbędnych, dla osiągnięcia wyjątkowego smaku potraw. Nasze makarony i kluseczki przygotowujemy według sprawdzonych przepisów z różnych regionów świata. Wykorzystujemy go do przygotowania tradycyjnych polskich dań, rosołu, czy też np. potraw kuchni śródziemnomorskiej.
 
jak robimy makaron
Niemniej ważne jest dla nas świeże, chrupiące pieczywo, którego nie może zabraknąć na stole weselnym, bufetach czy np. biesiadzie staropolskiej. Nasze chleby, bułeczki i bagietki powstają według tradycyjnych przepisów w całości na miejscu, łącznie z przygotowaniem zakwasu. W wyniku tego powstaje pieczywo, któremu ciężko się oprzeć.

Odwiedzający nas goście koniecznie powinni skosztować też naszych mięs i kiełbas, oliwek i serów z ziołami z naszego ogródka (smakują wyśmienicie z naszym piwem rzemieślniczym AIPA!), oraz słodyczy, trufli i nugatów. Wyjątkowe smaki Dworu Korona Karkonoszy czekają na Ciebie!
 
jak powstaje chleb
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 650 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w 2018 r. - 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
2019-10-25
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl