Szybki kontakt email email

KARNAWAŁOWA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota 18.05. od 163 zł
Sobota 10.08., 07.09. i 05.10. od 186 zł
Sobota 16.11., 23.11. i 07.12. od 139 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 159 zł
Czwartek 23.05. od 138 zł
Czwartek 30.05. od 142 zł
Czwartek 27.06. i 11.07. od 145 zł
Czwartek 22.08. i 12.09. od 155 zł
Poniedziałek 13.05. i 17.06. od 129 zł
Poniedziałek 08.07. i 29.07. od 137 zł
Soboty 2020: 11.01. i 25.01. od 143 zł
Soboty 2020: 07.03. i 21.03. od 136 zł

 
Piątki, soboty, niedziele w marcu-kwietniu:
Imprezy urodzinowe, karnawałowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 607 144 480
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2018-08-24

Jak przygotowujemy nasze potrawy

Kulinaria to bardzo ważna część naszej działalności. Uwielbiamy odkrywać nowe smaki kuchni regionalnej i międzynarodowej, a potem dzielić się nimi z gośćmi odwiedzającymi nasz dwór. Jesteśmy od lat wyznawcami idei Slow Food, stawiającej na naturalne składniki i celebrowanie autentycznych smaków. To właśnie stanowi o wyjątkowości naszych potraw.
 
Własnoręcznie przygotowany makaron to jeden z najistotniejszych elementów niezbędnych, dla osiągnięcia wyjątkowego smaku potraw. Nasze makarony i kluseczki przygotowujemy według sprawdzonych przepisów z różnych regionów świata. Wykorzystujemy go do przygotowania tradycyjnych polskich dań, rosołu, czy też np. potraw kuchni śródziemnomorskiej.
 
jak robimy makaron
Niemniej ważne jest dla nas świeże, chrupiące pieczywo, którego nie może zabraknąć na stole weselnym, bufetach czy np. biesiadzie staropolskiej. Nasze chleby, bułeczki i bagietki powstają według tradycyjnych przepisów w całości na miejscu, łącznie z przygotowaniem zakwasu. W wyniku tego powstaje pieczywo, któremu ciężko się oprzeć.

Odwiedzający nas goście koniecznie powinni skosztować też naszych mięs i kiełbas, oliwek i serów z ziołami z naszego ogródka (smakują wyśmienicie z naszym piwem rzemieślniczym AIPA!), oraz słodyczy, trufli i nugatów. Wyjątkowe smaki Dworu Korona Karkonoszy czekają na Ciebie!
 
jak powstaje chleb
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl