Szybki kontakt email email

Noworoczna PROMOCJA na wesela ZIMĄ 2018/2019 roku!!!

Sobota 17/18.11, 8/9.12 od 138 zł!
Sobota 05.01.19, 12.01.19 i 19.01.19 od 138 zł!

Eleganckie przyjęcia z okazji chrzcin od 39 zł
lub Komunii Świętej: 01.05; 20.05 i 03.06  – zarezerwuj termin już dziś!

email
email: biuro@dwor-korona.pl
telefon
tel.: +48 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2016-06-28

Dwór Korona Karkonoszy tworzy przepisy: PACCHERI Z KALMARAMI

Tym razem proponujemy coś dla amatorów kuchni śródziemnomorskiej, czyli według wielu znawców najlepszej kuchni na świecie. PRZEPIS NA PACCHERI Z KALMARAMI to zdrowe i smaczne danie, które idealnie nadaje się na letnie, gorące dni, a przygotowanie go nie zajmnie więcej niż 20 min. Przepis został opracowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

SKŁADNIKI:
  • Makaron Paccheri – 250 g
  • Mrożone tuby kalmarów – 500 g
  • Świeże pomidory – 450 g
  • Czerwone wino – 100 ml
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Czarne oliwki – 100 g
  • Sok z cytryny – 2 łyżki
  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • Natka pietruszki
  • Świeża bazylia
  • Pieprz i sól do smaku
  • Cukier do smaku

WYKONANIE:
  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
  2. Rozmrożone kalmary kroimy w centymetrowe krążki.
  3. Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę i dodajemy kalmary.
  4. Pomidory kroimy w kostkę, czosnek w plasterki, a następnie dorzucamy do kalmarów.
  5. Kalmary podlewamy winem i dodajemy sok z cytryny, oliwki.
  6. Całość doprawiamy sola, pieprze i szczyptą cukru.
  7. Dusimy krótką chwile, a następnie dodajemy makaron.
  8. Na koniec dodajemy posiekaną bazylię i natkę pietruszki. Gotowe!
makaron_owoce_morza
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 500 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 70 wesel.
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl