Szybki kontakt email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

LETNIA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota/święto 11.11. i 21.12. od 127 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 153 zł

Sobota 28.12. od 164 zł
Czwartek 3.10. od 146 zł
Poniedziałek 07.10.; 21.10. od 132 zł
Piątek 29.11. od 125 zł


2020 rok:
Sobota 11.01. i 25.01. od 139 zł
Sobota 08.02. i 15.02. od 148 zł
Sobota 07.03. i 21.03. od 132 zł
Sobota 18.04. i 25.04. od 169 zł
Sobota 16.05. od 187 zł

Czwartki w sezonie letnim od 149 zł
Czwartki w sezonie zimowym od 123 zł

W piątki, niedziele 2019:
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2016-07-26

Domowa sałatka Cezar ze świeżym rozmarynem - nasz przepis

Lato to czas relaksu i spotkań z przyjaciółmi. Często podczas nieoczekiwanej wizyty znajomych zastanawiamy się nad przygotowaniem smacznej i zdrowej przekąski. Wychodząc na przeciw tym oczekiwaniom zespół kulinarny Dworu Korona Karkonszy przygotował prosty przepis na domową sałatkę Cezar, który z pewnością podbije serca gości podczas letnich spotkań z rodziną i przyjaciółmi.

Składniki na porcję sałatki dla 2-3 osób:
  • 2 główki sałaty rzymskiej
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • mała gałązka świeżego rozmarynu
  • starty ser żółty np. Gouda
  • sól, pieprz, ulubione przyprawy

Składniki na sos:
  • 1 żółtko
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 35 g startego parmezanu
  • sól, pieprz
  • sok z ćwiartki cytryny
  • 4 kromki pszennego chleba tostowego
  • łyżka masła

Przygotowanie:
Sałatę dzielimy na listki, myjemy, osuszamy i rwiemy na 2-3 cm kawałki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i pozostawiamy w całości. Posypujemy solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami po czym smażymy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Ściągamy pierś z patelni i odstawiamy, aby „odpoczęła”. W małej miseczce przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą jedno żółtko, wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku, jogurt i starty parmezan. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na 10 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, a kromki chleba tostowego kroimy w kostkę. Podsmażamy na złoty kolor. Czas na połączenie wszystkich składników. Do dużej miski wsypujemy sałatę, pokrojoną w paski pierś z kurczaka, listki rozmarynu i starty ser Gouda. Całość polewamy sosem i posypujemy grzankami.
Smacznego!
Cezar_przepis_danie
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 650 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w 2018 r. - 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl