Szybki kontakt - wesela email email
Oświadczam, że wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w formularzu przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnówce w celu udzielenia odpowiedzi na pytanie zawarte w formularzu.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych/danych instytucji jest Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o, z siedzibą przy ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza. Podanie danych jest dobrowolne. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce prywatności
Oferta specjalna email email

JESIENNA PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota/święto 11.11. i 21.12. od 127 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 149 zł

Sobota 28.12. od 159 zł

2020 rok:
Sobota 11.01. i 25.01. od 135 zł
Sobota 08.02. od 145 zł
Sobota 07.03. i 21.03. od 132 zł
Sobota 18.04. i 25.04. od 169 zł
Sobota 11.07. od 195 zł

Czwartki w sezonie letnim 23.04. i 07.05. od 139 zł
Czwartki w sezonie zimowym od 123 zł

Komunie - od 60 zł/1 os.
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

Dynia nadziewana makaronem
2019-10-11
Październik to najlepsza pora na przysmaki z dyni. Dziś mamy dla Was przepis na dynię nadziewaną makaronem, kurczakiem i porem. To efektowne i aromatyczne danie idealnie sprawdzi się na jesienne chłody. Składniki 1 średnia dynia 400 g makaronu papardelle 300 g mięsa z uda kurczaka 300 ml śmietany 30% (np. od OSM Piątnica) 2 średnie pory 300 miąższu z dyni 3 łyżki masła 6 listków świeżej

Poprzednie wpisy

2019-09-06
Sezon na kurki w pełni! Te pyszne grzyby świetnie sprawdzą się jako dodatek do pożywnego pilawu. Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Składniki Masło Ekstra 2 łyżki ryż basmati 150g filet z indyka 200g cebula ...
2019-08-30
§ 1 POSTANOWIENIA OGÓLNE   1. Konkurs jest organizowany przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o., ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza 2. Konkurs zostanie przeprowadzony wyłącznie w Internecie, na profilu ...
2019-08-02
Sezon na czereśnie w pełni - warto przygotować z nich przetwory, by cieszyć się ich wyjątkowym smakiem przez cały rok. Wypróbujcie przepis na konfiturę czereśniową z czekoladą autorstwa Szefa Kuchni Dworu Korona ...
2019-07-29
Przy chrzcinach wybór kościoła jest oczywiście bardzo ważny, ale równie istotne jest zaplanowanie miejsca, w którym po uroczystości będzie można wspólnie świętować. Chrzest jest włączeniem do Kościoła i ...
2019-07-12
Orzeźwiający koktajl z awokado i bananem - może być przygotowany w wersji bez laktozy. Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Składniki: mleko (np. Wiejskie bez laktozy od OSM Piątnica) - 0,5 szklanki awokado - 1 ...
2019-06-28
Jaki kolor przewodni wybrać? To jedno z pierwszych pytań, z którymi muszą zmierzyć się przyszli małżonkowie. Wybór ten zależy od kilku czynników - upodobań Młodej Pary, wyglądu sali, stylu wesela oraz pory ...
2019-06-14
Przepis na warstwowy koktajl bananowo-malinowy, doskonały na lato - poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Składniki: mleko wiejskie bez laktozy np. "Piątnica" 400 ml 200 ml śmietanki 30% 3 dojrzałe banany 2x 3-4 ...
2019-05-31
Choć wręczanie upominków świadkom to stosunkowo nowa tradycja, szybko zyskuje ona coraz większe grono zwolenników. Oto kilka uniwersalnych, sprawdzonych pomysłów na wspaniały prezent dla Świadkowej. Alkohole – ...
2019-05-15
9 urodziny Dworu Korona Karkonoszy - regulamin Konkursu § 1 POSTANOWIENIA OGÓLNE   1. Konkurs jest organizowany przez Dwór Korona Karkonoszy Sp. z o.o., ul. Liczyrzepy 20, 58-564 Sosnówka k. Karpacza 2. Konkurs ...
2019-04-19
Jakie dania powinno się podać na przyjęciu komunijnym? Tradycyjnie jest to spotkanie rodzinne, podczas którego na stole zwykle gości zupa, danie główne oraz deser. Czasem nie jest jednak łatwo pogodzić upodobania dzieci i ...
2019-04-19
Przepis na jajka faszerowane w wersji light, przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Składniki: - 8 jajek - 1 łyżka musztardy francuskiej - 2 łyżki jogurtu naturalnego - sól, pieprz, słodka papryka do ...
2019-03-29
Składniki - 4 plastry szynki dojrzewającej, np. firmy Gzella - 8 szparagów konserwowych - 4 plastry sera żółtego - 2 jajka - 3 łyżki mąki pszennej - bułka tarta - olej do smażenia - 4 połówki brzoskwiń ...
2019-02-25
Tylko teraz specjalne ceny na wesela w 2019 i 2020 r.! Wybierz dogodną dla siebie datę i zarezerwuj ją już dziś - oszczędności możesz przeznaczyć na wymarzoną podróż poślubną , samochód czy mieszkanie. Uwaga - dogodne ...
2019-02-07
Przepis na pyszną domową pizzę z rukolą, szynką parmeńską i pomidorami koktajlowymi - poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy! Składniki na ciasto (przepis na ok. 4 porcje): - 0,5 kg mąki pszennej - 15 g drożdży - 1 szklanka ...
2018-12-20
Mało kto potrafi wyobrazić sobie Wigilię bez aromatycznego karpia. Wypróbujcie nasz prosty przepis na karpia z ziołami, polecany przez szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Nim przystąpimy do gotowania, warto obłożyć rybę na noc ...
2018-12-07
Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki ulubionej kawy. My również zaliczamy się do jej wielbicieli. Podróżując po świecie, odkrywaliśmy jej różne oblicza, i przybliżamy Wam te tajemnice na różnych ...
2018-10-25
Zdrowe tłuszcze są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu – odpowiadają za wiele procesów i pracę organów wewnętrznych, a także przyswajania wielu witamin. W naszej ofercie produktów regionalnych nie ...
2018-10-05
Przepis na rozgrzewającą zupę dyniową z makaronem - poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonszy. Składniki: - Makaron typu nitki - 1 paczka - dynia - ok. 1 ½ kg - cebula - 2 średnie szt. - kapary z zalewy - 1 łyżka - płatki ...
2018-09-28
Słodki stół, czyli inaczej candy bar coraz częściej pojawia się na przyjęciach weselnych. Młode Pary decydują się na tą opcję, gdyż ma ona kilka zalet, których nie oferują tradycyjne weselne wypieki. Czy i kiedy więc ...
2018-09-14
Jesień to coraz popularniejsza pora roku jeśli chodzi o organizację ślubu i wesela. Na korzyść jesieni przemawiają zarówno względy praktyczne, jak i pobudki estetyczne. Właśnie wtedy bowiem przyroda zachwyca barwami i zapachami, a ...
2018-08-24
Kulinaria to bardzo ważna część naszej działalności. Uwielbiamy odkrywać nowe smaki kuchni regionalnej i międzynarodowej, a potem dzielić się nimi z gośćmi odwiedzającymi nasz dwór. Jesteśmy od lat wyznawcami idei Slow Food, ...
2018-08-10
Latem chcemy jak najwięcej czasu spędzać na świeżym powietrzu, korzystając na łonie natury z pięknej pogody i delektując się zimnym drinkiem. To także szczyt sezonu grillowego, czas nocnych ognisk przy dźwiękach gitary, oraz ...
2018-07-27
Syrop: 80 g cukru 200 ml wody 1 laska wanilii 4 nasiona kardamonu 2 liście limonki Całość gotujemy razem do uzyskania 180 ml syropu.   Mus czekoladowy: 320 g czekolady Callebaut 70% 200 ml piwa AIPA DKK 80 ml syropu Podgrzewamy ...
2018-07-11
Jak sprawić, żeby wesele nie było drogie? Nie musimy wcale rezygnować w tym celu z dużego przyjęcia czy bogatego menu. Najwięcej zaoszczędzimy, decydując się na wesele w tygodniu, oraz jesienią i zimą. Jeśli dodatkowo korzystamy z opcji ...
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl