Szybki kontakt email email

PROMOCJA na wesela w 2019 i 2020 roku!!!

Sobota 10.08. od 169 zł
Sobota/święto 11.11. i 21.12. od 129 zł
Boże Narodzenie 26/27.12. (2-gi dzień świąt) – od 155 zł
Sobota 28.12. od 167 zł
Czwartek 3.10. i 10.10. od 148 zł
Poniedziałek 29.07., 16.09. i 07.10. od 132 zł
Piątek 29.11. od 129 zł
2020 rok:
Sobota 11.01. i 25.01. od 143 zł
Sobota 07.03. i 21.03. od 136 zł

Sobota 18.04. i 25.04. od 172 zł
Sobota 16.05. od 189 zł

W piątki, niedziele 2019:
Imprezy urodzinowe – od 86 zł/1 os.
Chrzciny – od 53 zł/1 os.

email email: biuro@dwor-korona.pl
telefon tel.: 605 144 021
(kontakt w godz. 10-18)

Aktualności

2016-11-17

"Parzybroda" - oryginalne danie na świątecznym stole

Nazwa "Parzybroda" wzięła się stąd, iż ugotowana ciągnąca się kapusta parzy brodę jedzącego! Warto poznać ten niezwykły smak stworzony z połączenia kapusty pekińskiej, śmietany i Kiełbasy Jałowcowej, okraszonej pomidorami i świeżym koperkiem. Składniki są typowo świąteczne, więc zachęcamy do stworzenia oryginalnej potrawy na bożonarodzeniowy stół. Razem z rodziną i przyjaciółmi odkryjcie dawne smaki Kujaw!

Składniki:

- kiełbasa Jałowcowa koszyczkową „Gzella” 200g

- olej 2 łyżki

- cebula 2szt.

- marchewka 1 średnia szt.

- kapusta pekińska 1 średnia szt.

- pomidor 1 średnia szt.

- śmietana kwaśna 18% 150ml.

- koperek 1 mały pęczek

- sól, pieprz, cukier do smaku

- masło 1 łyżka

Wykonanie: 

Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i podusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.

Smacznego!
parzybroda przepis
Nasz ekspert weselny
Joanna Hoc-Kopiej
Joanna Hoc-Kopiej
Ponad 600 zrealizowanych wesel, rocznie zarządza realizacją ponad 80 wesel (w 2018 r. - 100 wesel).
 
Poprzednie wpisy
2019-04-19
Slow Food to organizacja wspierająca i promująca lokalną kulturę, rękodzieło i producentów z danego regionu
Copyright © Dwór Korona Karkonoszy
Projekt i realizacja: www.web-director.pl